Луценко показав, що знайшли під час обшуків у

Луценко показав, що знайшли під час обшуків у "чорних лісорубів"

Фото
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко розказав про результати обшуків у справах незаконних вирубок лісу й продажу деревини за підробними документами.

Він виклав у Фейсбуці фото речових доказів, вилучених у "чорних лісорубів".

"Липа - це дуб, оформлений як сосна",- цей старий жарт виявився реальністю під час обшуку на Львівщині. За фальшивими сертифікатами походження, з фальшивими чіпами дуб відправляли як сосновий кругляк, який не заборонено до експорту. Всього протягом тижня ГПУ, а також обласні прокуратури Вінницької, Львівської та Чернівецької областей спільно із УСБУ та УВС провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеровини за фіктивними документами", - написав Луценко.

Він повідомив, що організаторів злочинів затримали, встановили їхніх спільників. Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: "чорну" бухгалтерію, підроблені накладні, печатки різних юридичних осіб, банківські картки, транспортні засоби, тисячі кубів лісової продукції.

"Це лише початок роботи, яка, почавшись із низових ланок, неодмінно виведе на головних організаторів екоциду", - запевнив генпрокурор.

Фото: Юрій Луценко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-