Армія у вересні отримає партію українських мінометів

Армія у вересні отримає партію українських мінометів "Молот"

Укрінформ
ПАТ "Завод "Маяк", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у вересні завершує  виготовлення першого вітчизняного 120-мм міномета "Молот".

Про це журналістам під час презентації мінометів та іншого озброєння сказав головний інженер заводу Валерій Синіцин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отримали держзамовлення від Міноборони на 280 штук (мінометів "Молот" - авт.). 120 уже виготовили і відправили у війська. 36 - готові до відвантаження, протягом вересня завершимо виконання цього державного замовлення", - поінформував Синіцин.

Він також зауважив, що процес виробництва і допрацювання міномета триває. Недоліки усуваються у ході випробувань, також враховуються  зауваження бійців АТО, які отримали цей міномет на озброєння. Найбільше нарікань було на якість ствола.

 "Ресурс ствола 4 960 вистрілів. Зараз проводяться державні випробування. 1333 вистріли ми вже зробили, до ствола запитань немає, є питання до деталів, які входять до складу ЗІП, які ми усуваємо у ході випробувань. Але це невеликі відхилення від технічних завдань і конструкторської документації", - зауважив головний інженер заводу.

На відміну від радянського зразка, зазначив Синіцин, український міномет виготовляється із новітніх сплавів, і розроблявся він виключно конструкторами заводу.

Першу партію мінометів 120-го калібру М120-15 «Молот» українським військовим ПАТ «Завод Маяк» відвантажив 3 березня 2016 року. Міномет має замінити радянські аналоги, які були на озброєнні української армії.

Вперше «Молот» презентували в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя і безпека - 2015». Його скорострільність становить 12 постр./хв, а дальність ураження цілей - понад 7 км. Міномет являє собою гладкоствольну жорстку систему, заряджання якої відбувається з дула, де встановлено спеціальний запобіжник від подвійного заряджання. Також він оснащений сучасним прицілом MUM 706 M. В бойовому положенні його вага становить 210 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-