У ДПС сподіваються, що черги на кордоні з Польщею зникнуть до понеділка

У ДПС сподіваються, що черги на кордоні з Польщею зникнуть до понеділка

Укрінформ
Ситуація  у пунктах пропуску на кордоні з Польщею, де внаслідок відновлення польською стороною малого прикодонного руху утворилися черги з авто, стабілізується до понеділка.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Відновлення малого прикодонного руху прогнозовано призвело до суттєвого збільшення навантаження на пункти пропуску на українсько-польскому кордоні. Ми сподіваємося, що ажіотаж, пов'язаний з його відновленням, упродовж цих вихідних дещо вляжеться, з понеділка ситуація стабілізується, і пункти пропуску запрацюють у більш звичному режимі", - сказав Слободян.

Він зазначив, що значну частину автомобілістів на кордоні становлять учасники малого прикордонного руху та громадяни України, які користуються автомобілями іноземної реєстрації і змушені кожних п'ять днів перетинати кордон для її поновлення.

За словами Слободяна, Держприкордонслужба забезпечила функціонування 100 відсотків робочих місць у пунктах пропуску і для зменшення черг практикує спільний прикордонний контроль з колегами з суміжних країн, але основною проблемою залишається невідповідність пропускних можливостей інфраструктури кордону реальній ситуації. Зокрема, він повідомив для порівняння, що у 1991 році державний кордон України за рік перетинало близько 14,5 млн осіб, а торік ця кількість сягнула  252 млн осіб.

"Звичайно, дуже багато людей їдуть саме на територію Європи, а пропускні можливості якими були у 1991 році, такими й залишилися. Розбудовою пунктів пропуску потрібно займатися, але це питання державної ваги, ми зі свого боку його піднімали і сподіваємося, що воно зрушить з місця", - зазначив помічник голови Держприкордонслужби.

Він порадив громадянам, які їдуть до Польщі, стежити за інформацією на сайті ДПСУ і обирати для руху найбільш вільні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-