НАЗК обіцяє перевірки чиновникам, родичі яких уникнуть е-декларацій

НАЗК обіцяє перевірки чиновникам, родичі яких уникнуть е-декларацій

Укрінформ
У разі якщо член сім’ї, з яким спільно проживає чиновник, відмовився надавати інформацію про своє майно, то декларант повідомляє про це в електронній декларації, а Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проводить повну перевірку такої декларації.

Про це заявила у вівторок у Краматорську заступник директора департаменту контролю та перевірки декларацій, моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Тетяна Шкребко під час брифінгу з нагоди проведення тренінгу для держслужбовців Донеччини щодо нової системи е-декларування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У разі відмови члена сім’ї суб’єкта декларування від подачі інформації для заповнення декларування,  то суб’єкт декларування, точніше, його декларація буде підлягати повній перевірці", - зазначила вона.

Згідно з новими правилами електронного декларування, майно членів сім’ї має декларуватися лише у випадку спільного проживання  (дітей, батьків, інших родичів чи осіб). Винятком є лише подружжя. Так, якщо шлюб не розірвано, то майно має декларуватися незалежно від спільного чи окремого проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-