АТО: бойовики почали обстріли

АТО: бойовики почали обстріли "тихих рубежів"

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії по всій лінії фронту. Всього за минулу добу на відбулося 36 ворожих обстрілів, зокрема 22 – з важкого озброєння.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Минулої доби ворог не застосовував ствольну артилерію, проте, як і раніше, щедро стріляє з мінометів. На всьому Донецькому напрямку по наших позиціях було випущено понад 260 мін – це рекордна кількість за літо 2016 року", - зазначив він.

Основні гарячі точки: Світлодарська дуга, Зайцеве-Майорськ, Авдіївська промзона, Опитне. Саме на цих рубежах, за словами речника, дії окупантів були особливо нахабними, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

На Маріупольському напрямку, повідомив Мотузяник, найгарячіше було у Красногорівці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине: "І в світлу, і в темну пори доби окупанти активно застосовували важке озброєння, випустивши по наших позиціях понад 130 мінометних мін. Згідно зі статистикою, найкоротший обстріли тривав 15 хвилин, найдовший – понад 2 години".

Окрім цього, окупанти порушили режим тиші і на інших рубежах, де зазвичай спокійно – Новомихайлівці, Тарамчуку, Гранітному. Всього, за даними штабу, на Маріупольському напрямку вчора відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Щодо ситуації на Луганському напрямку, Мотузяник повідомив: "Противник порушив режим тиші у Кримському та Попасній. На обох позиціях окупанти здійснили по 2 обстріли у темну пору доби. Один із них був мінометним, та ще один - снайперським. Таким чином, всього на Луганському напрямку вчора сталося 4 ворожих обстріли, зокрема 1 - з важкого озброєння".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-