У Дніпрі під час переслідування злочинця поранили поліцейського

У Дніпрі під час переслідування злочинця поранили поліцейського

Фото
Укрінформ
У Дніпрі під час затримання зловмисника, підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень у четвер зазнав поранень поліцейський. Куля влучила в груди, наразі він очікує на дві операції.

Про це повідомив відділ комунікації ГУ НП у Дніпропетровській області. 

«16 липня чоловік поранив у груди з цього самого пістолета свого 27-річного сусіда. Працівники Жовтневого відділення поліції отримали інформацію, що підозрюваний у злочині може знаходитися коло лікарні ім. Мечникова.Разом із напарником на службовому автомобілі правоохоронець виїхав на затримання. Помітивши підозрюваного за кермом автомобіля, вони підійшли до нього та представилися. Несподівано водій почав стріляти по правоохоронцях. Пізніше було встановлено, що нападник користувався переробленим пневматичним револьвером типу Флобер з посиленою силою удару», - йдеться у повідомленні.

Одна з куль влучила у поліцейського, що дало змогу озброєному чоловіку втекти. Проте завдяки введеному плану «Перехоплення» та оперативним діям колег постраждалого вдалося затримати зловмисника.

Як повідомив заступник головного лікаря лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець, куля влучила оперуповноваженому карного розшуку Жовтневого відділення поліції у ліву частину грудей. Правоохоронцю була надана перша невідкладна допомога, наразі він очікує на дві операції в обласній лікарні ім. Мечникова.

У поліції зазначили, що зброю вилучено та направлено на експертизу. Наразі 35-річний підозрюваний перебуває у СІЗО. Він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Найближчим часом йому буде обрана міра запобіжного заходу. Крім відповідальності за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-