Учасники

Учасники "Сі Бриз 2016" відпрацьовували звільнення міста

Укрінформ
Учасники українсько-американських навчань "Сі Бриз 2016" успішно провели чергову багатонаціональну операцію, у ході якої набували досвіду звільнення від незаконних збройних формувань приморського міста.

Морські піхотинці та прикордонники відпрацювали десантування в районі Ізмаїла Одеської області, повідомив Укрінформу помічник командувача Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Андрій Білобородченко.

"Уперше за багаторічну історію учасники міжнародного навчання відпрацьовували заходи щодо звільнення міста на Дунаї. Головним завданням цього етапу було очищення його, в тому числі стратегічних об'єктів, від незаконних формувань. Одночасно з води здійснено десантування до місця, яке в навчальних цілях визначено, як морський порт, і з повітря - на територію аеропорту", - зазначив полковник Білобородченко.

За умовами навчання, уточнив Білобородченко, "висадці десанту з корабля ВМС України "Юрій Оліфіренко" передувала висадка морської піхоти з кораблів та катерів Держприкордонслужби. Ці групи взяли під контроль морський порт і забезпечили безпечну висадку основних сил, після чого колона військової техніки рушила до аеропорту для підтримання сил, що провели десантування на територію аеропорту. Звісно, під час руху на них чекали засідки, з якими військові впорались і продовжили рух до аеропорту".

До цього етапу навчання були залучені корабельно-катерні склади Держприкордонслужби та ВМС України, а також військова авіація і підрозділи з Грузії та Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-