СБУ здався

СБУ здався "податківець" Плотницького

Укрінформ
На Луганщині працівник "податкової інспекції" т. зв. "ЛНР" скористався програмою Служби безпеки України "На тебе чекають вдома".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У квітні 2015 року 25-річний мешканець Луганська працевлаштувався до районної "податкової інспекції ЛНР" тимчасово окупованого міста. Він на власні очі побачив, як його "колеги", виконуючи вказівки ватажків "ЛНР" та російських кураторів, залякували підприємців, щоб змусити їх реєструвати бізнес в "установах" терористів та платити податки до "бюджету" псевдореспубліки. За словами чоловіка, методи роботи сепаратистських "державних" структур виявилися для нього неприйнятними, тому він виїхав на контрольовану Україною територію Луганщини", - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження слідчі СБУ встановили, що "податківець" не здійснював злочинів під час "служби" у сепаратистів. Враховуючи бажання чоловіка повернутися до нормального життя й виправити свої помилки, добровільну відмову від участі в незаконних структурах т. зв. «ЛНР» та активну співпрацю зі слідством, до суду скеровано клопотання про його звільнення від кримінальної відповідальності згідно із ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Як повідомляє СБУ, з початку дії програми "На тебе чекають вдома" нею скористались 76 осіб, у тому числі 27 уродженців Луганської області.

За рішеннями суду, 14 колишніх бойовиків уже звільнені від кримінальної відповідальності й повернулися до своїх сімей та до мирного життя. Решта матеріалів ще розглядається судовими інстанціями.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-