Путінський

Путінський "гумконвой": за два роки Росія пригнала на Донбас 6 тисяч вантажівок

Укрінформ
Починаючи з серпня 2014 року у складі так званих "гумконвоїв" Російської Федерації державний кордон України перетнуло 5 тис. 937 автомобілів, з них лише 34 були оформлені відповідно до українського та міжнародного законодавства.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі.

"Загалом з серпня 2014 року у складі так званих гумконвоїв Російської Федерації державний кордон України перетнуло 5 тис. 937 автомобілів, із яких лише 34 автомобілі були оформлені відповідно до українського та міжнародного законодавства. Щодо 5 тис. 294 авто українською стороною здійснювалося візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Ще 609 авто перетнули державний кордон без оформлення та візуального спостереження", - сказав він.

Слободян розповів, що у четвер вранці російська сторона в черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го так званого "гуманітарного конвою", його переміщення вкотре відбувалося з грубим порушенням норм українського та міжнародного законодавства. Представники Комітету Червоного Хреста участі в його оформленні також не брали, а українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"Усього учора з 6 год. 30 хв до 7 год. 5 хв через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувала колона так званого гумконвою у складі 54 автомобілів. Вантажівки перевозили, нібито, продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти. Уже традиційно ступінь завантаженості автомобілів не перевищував 30%-35%", - наголосив Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-