У ГУР розповіли про ознаки підготовки терористів до бойових дій

У ГУР розповіли про ознаки підготовки терористів до бойових дій

Укрінформ
На Донецькому та Слов'янському напрямках відзначені ознаки підготовки до активізації бойових дій.

Про повідомляє Головне управління розвідки на своїй сторінці у Фейсбук.

Так, за даними ГУР, "проводиться уточнення координат позицій сил АТО у зоні відповідальності ОТУ "Донецьк" та подальше їх доведення до артилерійських підрозділів 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад 1 АК (Донецьк) ЗС РФ".

Крім того, розвідувальним підрозділам 1 АК поставлено завдання дізнатися про місця дислокації, а також бойовий і чисельний склад підрозділів сил АТО на рубежі Донецьк - Горлівка.

Разом з тим, на 20-21 липня ц.р. заплановано задіяння трьох комплексів радіоелектронної боротьби, у т.ч. Р-330 "Житель" на ділянці відповідальності 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ.

Як зазначає ГУР, противник продовжує здійснювати вогневий вплив на сили АТО, у т.ч. із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.

"З Макіївки на Донецьк переміщено п'ять танків на тралах; на озброєння передових підрозділів, які виконують завдання у районі Ясинувата передано дев'ять 12,7-мм кулеметів "Утес"; активізувалась діяльність снайперських пар противника у районі Трудівське (західна околиця Донецьк)", - йдеться у повідомленні.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем САУ та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п.Луганськ, Велика Вергунка, Горлівка, Дебальцеве, Зоринськ та Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-