Колег

Колег "золотого" Романчука підозрюють у мільйонній розтраті

Укрінформ
Трьом посадовцям Миколаївської обласної державної адміністрації повідомлено про підозру у розтраті майже 5 мільйонів гривень бюджетних коштів, які насправді мали піти на будівництво селищного водопроводу.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Кошти з бюджету, за рахунок яких покращили матеріальне становище підозрювані, виділялися на будівництво  селищного водопроводу", - йдеться у повідомленні.

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Миколаївській області з’ясували, що на виконання робіт з будівництва водопроводів в одному із селищ виділялось майже 5 мільйонів гривень, але гроші забрали собі чиновники ОДА.

"До їх заволодіння причетні посадовці обласної держадміністрації. Зокрема, начальник та заступник одного з відділів ОДА, а також т.в.о. директора комунального підприємства обласної ради та директор комерційного підприємства", - зазначили в Нацполіції.

Сам водопровід побудували, але під час проведення робіт використали неякісне обладнання. Труби, які  перекладали під час будівництва мережі питного водопостачання, не відповідають вимогам держстандарту, вже зараз вони не витримують тиск води, що у подальшому призведе до їх руйнації.

За вказаним фактом Баштанською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище), ч.1 ст.366 (Службове підроблення) та ч.2 ст. 367 (Службова недбалість).

В ході розслідування оперативники УЗЕ встановили ще 8 фактів злочинної діяльності зазначених осіб, по яких також розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Сума збитків, завданих державі, становить близько 5 мільйонів гривень.

 Наразі всім учасникам схеми слідчі управління обласної поліції повідомили про підозру: начальнику одного з відділів ОДА та його заступникові за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, т.в.о. директора комунального підприємства Миколаївської обласної ради – за ч.1 ст.366 (службове підроблення), а керівнику комерційного підприємства – за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-