АТО: бойовики активно перетягують техніку на передову

АТО: бойовики активно перетягують техніку на передову

Укрінформ
Проросійські бойовики на Донбасі продовжують здійснювати вогневий вплив на сили АТО, у т.ч. із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння, а також проводять посилення та ротацію передових підрозділів, удосконалюють фортифікаційне обладнання позицій.

Про це інформує Головне управління розвідки МОУ.

Донецький напрямок: У районі н.п.Ясинувата проведено ротацію мінометних розрахунків 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. До н.п.Яковлівка (напрямок на Авдіївку) переміщено мотострілецький взвод, два танкові взводи та вогневий взвод РСЗВ "Град" реактивного артилерійського дивізіону 11 омсп.

Маріупольський напрямок: На ділянці відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ противник продовжує використовувати мобільні мінометні групи (82 та 120-мм міномети, встановлені на вантажні автомобілі "Урал"), які залучаються до обстрілів позицій сил АТО. У лісосмузі між н.п.Дзержинське та Нова Таврія виявлено перебування мобільного вогневого взводу (два 120-мм міномети) та два вантажні автомобілі ГАЗ-66 з боєприпасами зі складу мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону полку.

Слов’янський напрямок: До н.п.Зоринськ прибула змішана військова колона: три БТР, п’ять броньованих тягачів МТ-ЛБ, дві самохідні артилерійські установки, 10 вантажних автомобілів з особовим складом (до 150 осіб), майном та боєприпасами. Особовий склад та техніка розміщені на території шахти "Никанор-Нова".

"Продовжується ведення розвідки противником з метою уточнення змін у бойових порядках сил АТО, насамперед, на потенційно небезпечних напрямках: зафіксовано задіяння п’яти безпілотних літальних апаратів у зоні відповідальності оперативно-територіальних угруповань "Луганськ" та "Донецьк"; у районах н.п.Калинове, Алмазна (ділянка відповідальності 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ) відмічено активність підрозділу РЕБ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби (Луганськ) 2 АК ЗС РФ. Застосовувались: комплекс РЕБ Р-330 "Житель" та мобільний комплекс радіоконтролю "Свет-КУ", - повідомили в прес-службі ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-