Довибори в Раду: поліція відкрила вже шість справ

Довибори в Раду: поліція відкрила вже шість справ

Укрінформ
Станом на 17.00 до поліції надійшло 101 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом, з них 96 – після відкриття виборчих дільниць.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області (34). У Луганській області до поліції надійшло 26 повідомлень про порушення під час виборів, у Херсонській – 20, у Полтавській – 10, на Волині – 5, у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях – по 3.

За результатами перевірки повідомлень, що надходили до поліції, правоохоронці Полтавщини відкрили два кримінальних провадження. Одне з них – за ч. 2 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), ще одне – за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

 Крім того, поліція відкрила чотири кримінальних провадження. Три з них – на Херсонщині за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження було відкрито правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-