Хресна хода Московського патріархату вже на Житомирщині

Хресна хода Московського патріархату вже на Житомирщині

Укрінформ
На кордоні Житомирської та Хмельницької областей 15 липня кількасот вірян зустріли Хресну ходу Української православної церкви Московського патріархату з Почаївською іконою Божої Матері. Наразі кількість учасників акції сягнула півтори тисячі, близько половини з яких є молодими людьми.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів учасник ходи - протоієрей, клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Житомир Сергій Грицаюк.

"Зараз у колоні йдуть півтори тисячі осіб. Сьогодні спілкувалися з паломниками, які вирушили з Почаєва, також приїжджають люди з сусідніх областей - Вінницької, Хмельницької єпархії. До Романова прибуло багато паломників із Житомира, які й вестимуть святині до нашого обласного центру. Якщо брати у відсотковому співвідношенні, то кількість молоді становить 40%. Зустрічали вірян архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, а також три благочиння із 50 кліриків", - прокоментував отець Сергій.

Зі свого боку, прес-секретар Житомирської єпархії протоієрей Віктор Голубовський зазначив, що фінансування ходи взяли на себе відповідні єпархії у різних областях.

"Ті єпархії, які відвідують учасники ходи, забезпечують їм нічліг, харчування", - уточнив він. Так, на ночівлю в Романові планують залишитися близько тисячі прочан. За словами протоієпея Сергія Грицаюка, прихисток їм погодилися надати в місцевому храмі, будинку культури та в спорзалах шкіл.

Як повідомила кореспондентові Укрінформу керівник прес-служби Головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко, Хресна хода на Житомирщині почалася без провокацій. "Все відбувається спокійно і без провокацій. Поліція забезпечує правопорядок на місці", - сказала речниця управління.

Зокрема, в Житомирі колону прочан зустрічатимуть 18 липня  біля Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Як повідомляв Укрінформ, Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. Так, 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської Лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської Лаври на Тернопільщині.

Зустрітися обидві колони планують на Володимирській гірці в Києві 27 липня. Звідти віряни разом пройдуть до Києво-Печерської Лаври. Акція приурочена до чергової річниці Хрещення України -Руси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-