Колишнього «торнадівця» засудили до шести років

Колишнього «торнадівця» засудили до шести років

Укрінформ
Новопсковським районним судом Луганської області визнано винним колишнього міліціонера роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» УМВС України в Луганській області.

Інформацію про судовий вердикт оприлюднила прес-служба обласної прокуратури.

«Суд визнав екс-міліціонера винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 127 (катування), ч.1 ст.152 (згвалтування, в тому числі неприродним способом), ч.1 ст.153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства) та ч.1 ст.263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років», - повідомила прес-служба.

У суді доведено, що у червні 2015 року обвинувачений, перебуваючи на території Новопсковського району Луганської області, катував, а потім погрожуючи гранатою, згвалтував, в тому числі неприродним способом, місцеву жительку.

Як відомо, рота патрульної служби міліції «Торнадо» була утворена з уламків батальону «Шахтарськ», що був розформований за систематичні порушення дисципліни та дії з ознаками криміналу.

17 червня минулого року військовий прокурор ГПУ Анатолій Матіос, перебуваючи в Сєверодонецьку, повідомив про затримання вісьмох бійців «Торнадо», включно з командиром роти Русланом Онищенком. Їх звинувачували у створенні сталого злочинного угруповання. Натомість самі «торнадівці» оголосили себе борцями з контрабандою на лінії розмежування вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-