СБУ знайшла на Миколаївщині 250

СБУ знайшла на Миколаївщині 250 "липових" переселенців

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили на Миколаївщині факти незаконних соціальних та пенсійних виплат псевдопереселенцям.

Про це повідомили у прес-групі УСБУ в Миколаївській області.

"Працівники СБУ Миколаївщини викрили факти незаконних соціальних та пенсійних виплат псевдопереселенцям з тимчасово окупованих терористами районів Донбасу. Втановлено, що понад 250 вимушених переселенців, оформивши на початку 2015 року відповідні виплати у місцевих органах соціального захисту, згодом повернулися на тимчасово непідконтрольні Україні території. Після чого вони продовжували отримувати соціальну допомогу та пенсії на карткові рахунки", - йдеться у повідомленні.

Гроші для псевдопереселенців знімали "кур’єри", які за певний відсоток виїжджали у міста, підконтрольні українській владі, та знімали гроші у банкоматах. За матеріалами СБУ, місцевими органами соціального захисту населення виплати псевдопереселенцям заблоковано. До кінця 2016 року вони могли незаконно отримати з держбюджету ще понад півтора мільйона гривень.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-