АТО: бойовики випустили дві сотні мін, Луганське атакувала бронетехніка

АТО: бойовики випустили дві сотні мін, Луганське атакувала бронетехніка

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку у зоні АТО обстановка залишається найбільш складною. Дві третини усіх обстрілів з боку бойовиків припадають на міномети, причому більшість з них – калібром 120 мм.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Найгарячіше - на Світлодарській дузі, північних околицях тимчасово окупованої Горлівки та в Авдіївській промзоні", - сказав він.

За його словами, на Світлодарській дузі, а саме в районі селища Луганське, бойовики активно застосовували бронетехніку. Там також працював снайпер.

"Минулої доби у цих районах ворог випустив на позиції сил АТО майже 200 мін. Також короткотривалі випадки застосування мінометів ворогом були зафіксовані у Троїцькому, Новоселівці Другій, Пісках та Невельському", - розповів Лисенко.

Він наголосив, що в Авдіївській промзоні ситуація - важка. Зі східного напрямку незаконні збройні формування обстрілюють українські позиції усіма наявними видами озброєнь, за виключенням танків та артилерії. У районі Донецького аеропорту бойовики порушили режим тиші тричі, при цьому використавши бронетехніку, міномети та стрілецьку зброю.

Лисенко повідомив, що на Луганському напрямку незаконні збройні формування обстрілюють Новоолександрівку, Новозванівку та Раївку, що розташовується на правому березі річки Сіверський Донець. У двох останніх застосовували міномети. Після місячної перерви бойовики знову обстріляли Станицю Луганську. На Маріупольському напрямку поблизу Водяного бойовики випустили 20 снарядів калібру 122 мм.

"Ворог також застосовував важке озброєння, а саме 120-мм міномети у Старогнатівці, Павлополі, Талаківці та Широкиному. Причому це заборонене озброєння бойовики застосовували і в світлу пору доби. У Мар’їнці були активними снайпери, а надвечір ворожий обстріли із застосуванням гранатометів різних систем та крупнокаліберних кулеметів тривав більше двох годин. Подібна інтенсивність ворожих обстрілів спостерігалася і в Широкиному", - констатував речник АПУ з питань АТО.

Крім того, за його словами, протягом доби зафіксовані дев’ять безпілотних літальних апаратів незаконних збройних формувань на всіх трьох напрямках.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-