У Миколаєві АТОшникам пропонують гроші замість земельних ділянок

У Миколаєві АТОшникам пропонують гроші замість земельних ділянок

Укрінформ
Міська влада Миколаєва запропонувала керівництву країни розглянути можливість видавати учасникам АТО грошову компенсацію замість неотриманих земельних ділянок.

Це пов’язано з тим, що у місті закінчилася земля, яку можна було б надавати учасникам війни на сході.

Про це сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич під час зустрічі з учасниками антитерористичної операції 7 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз у Миколаєві вільної землі практично не залишилося. Це означає, що всім бажаючим виділити її не вдасться. У нас є близько 2100 запитів, кожному 10 соток потрібно виділити. Черга на землю відкрита, всі можуть з нею ознайомитися. Але ми не можемо розширити рамки міста. Отож запропонували керівництву країни розглянути можливість видавати учасникам АТО грошову компенсацію замість неотриманих земельних ділянок», - сказав Сєнкевич.

За його словами, місто є лідером по виділенню землі учасникам війни на сході України. Але проблеми не з видачею земельних ділянок, а з їх наявністю. «Місто обмежене певними рамками. Ми «нарізали» все, що можна. Крім того, наша область єдина виділяє гроші на оплату виготовлення проекту відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам АТО і сім'ям, члени яких загинули», - зазначив мер.

Загалом, у бюджеті міста Миколаєва на 2016 рік передбачено 1,3 млн грн на соціальну підтримку учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-