АТО: проти бойовиків задіяли американські контрбатарейні системи

АТО: проти бойовиків задіяли американські контрбатарейні системи

Карта
Укрінформ
Бійці АТО взяли на озброєння американські контрбатарейні системи, завдяки яким більш результативно можуть протидіяти бойовикам.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Контрбатарейні системи, отримані від наших американських союзників, дозволять набагато швидше та ефективніше протидіяти цим агресивним діям окупантів", - наголосив він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку в темну пору доби відбулося 2 ворожих обстріли поблизу с. Новозванівка Попаснянського району. Один з них був мінометним. Водночас, на Донецькому напрямку значно покращилася обстановка на Світлодарській дузі.

"Минулої доби противник лише двічі порушив режим тиші на цій ділянці фронту: біля Троїцького та Луганського", - зазначив речник.

Він повідомив, що ворог перейшов до активного застосування мінометів та гармат північніше та західніше Горлівки. Зокрема з 2 до 5 години окупанти обстріляли з важкого озброєння Торецьк та його передмістя. Постраждали житлові квартали.

"Були пошкоджені приватні будинки, газова мережа та нежитловий будинок у садівничому товаристві. Постраждалих серед цивільного населення немає",- уточнив Лисенко.

Крім того, САУ противника, розгорнуті у селищі Гольмівське, відкрили вогонь по району с.Зайцеве та с.Дача. Випущено 57 снарядів.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-