У Слов'янську на свято чекають Президента

У Слов'янську на свято чекають Президента

Укрінформ
Сьогодні виповнюється друга річниця визволення українською армією від проросійських бойовиків Слов'янська і Краматорська.

На святкування в Слов'янську чекають Президента України Петра Порошенка, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"На Центральній площі міста Слов'янська (біля міського виконкому) відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення 2-ї річниці визволення північних міст Донецької області від проросійських терористів за участю Президента України Петра Порошенка", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли і до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи. Визволення цих міст, які майже три місяці перебували під ворожою окупацією, стало черговою перемогою сил АТО над сепаратистськими бандформуваннями. Утікаючи, окупанти залишили по собі величезні арсенали зброї російського виробництва та залякане місцеве населення. У визволених містах поступово налагоджувалось мирне життя, почали функціонувати комунальні та соціальні служби.

З 13 жовтня 2014 року Краматорськ оголошено тимчасовим центром Донецької області, де міститься Донецька обласна державна адміністрація. 10 лютого 2015 року місто було обстріляно з боку Горлівки проросійськими бойовиками, в результаті чого загинуло 17 осіб, та було поранено 64 особи.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. У липні 2014 року, крім Слов’янська і Краматорська, українські військові визволили від проросійських бойовиків Костянтинівку, Дружківку, Бахмут (колишня назва – Артемівськ). Згідно з Постановою Верховної Ради № 4060, дата визволення міст Слов’янська і Краматорська відзначається на державному рівні. За зміни до постанови про пам’ятні дати та ювілеї у 2016 році проголосували 238 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-