АТО: на Донецькому напрямку вдень і вночі йдуть бої

АТО: на Донецькому напрямку вдень і вночі йдуть бої

Карта
Укрінформ
Обстановка в АТО продовжує ускладнюватися, "найгарячіше" минулої доби було на Донецькому напрямку.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби наші позиції на світлодарській дузі тричі були обстріляні з ворожої артилерії. Застосовувалися 122-мм та 152-мм гармати. Також окупанти активно застосовують міномети по всьому фронту; минулої доби по наших позиціях було випущено понад 120 мін. Активні бойові дії тривають. Минулої доби під Луганським, Зайцевим, на ділянці фронту Горлівка-Ясинувата, авдіївській промзоні відбулася низка перестрілок між силами АТО та окупантами. Деякі з них тривали більше однієї години. Ворог стріляє і вдень, і вночі, намагаючись вислужитися перед російським командуванням через великі втрати під Логвиновим у позавчорашньому бою", - розповів він.

Лисенко уточнив, що загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 34 ворожих обстріли, кожен другий - з важкого озброєння.

За словами речника, на Луганському напрямку вчора відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

"Основні бойові дії велися у Попаснянському районі, де противник одразу після опівночі відкрив вогонь з гармат та мінометів. Обстріл тривав півтори години. Також ворожі провокації відбулися у Кримському та Золотому", - зазначив він.

Лисенко також розказав про загострення обстановки на Маріупольському напрямку.

"Гарячою точкою" було Новотроїцьке та прилеглі районі, де ворог понад 6 годин обстрілював українські позиції. Противник активно застосовує міномети та бронетехніку одразу на кількох напрямках (Красногорівка, район Докучаєвська, район Старогнатівки, Павлопіль). Спокійно було тільки на крайньому півдні (ділянка фронту  Талаківка – Широкине)", - поінформував він.

Речник додав, що всього за добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-