АТО: у промзоні Авдіївки йдуть важкі бої

АТО: у промзоні Авдіївки йдуть важкі бої

Карта
Укрінформ
Найскладніша ситуація в АТО - на Донецькому напрямку, де тривають важкі бої в районі Авдіївської промзони.

Про це під час брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Найбільш важкі бої тривають в авдіївській промзоні, де ворог веде вогонь цілодобово. Традиційно противник атакує з двох напрямків – південного (Спартак) та східного (Ясинувата)", - зазначив він.

За словами Лисенка, минулої доби на Донецькому напрямку загалом нарахували 24 обстріли з боку незаконних збройних формувань, 6 з них з важкого озброєння.

"Протягом доби окупанти неодноразово застосовували міномети, зокрема в Новгородському та на ділянці фронту Авдіївка - Красногорівка. По наших позиціях було випущено приблизно 120 мінометних мін різного калібру", - повідомив речник.

Він також розповів, що на Луганському напрямку минулої доби було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

"Всі вони відбулися надвечір, на різних ділянках фронту, а саме у Кримському, Золотому та Новозванівці. Третій був мінометним і протягом 15 хвилин по наших позиціях було випущено 28 мінометних мін", - зазначив Лисенко.

За даними штабу, на Маріупольському напрямку бойовики продовжують застосовувати важке озброєння, заборонене Мінськими угодами.

"На Маріупольському напрямку обстановка залишається незмінною, противник продовжує застосовувати важке озброєння, заборонене Мінськими угодами. Зокрема, у Новотроїцькому та Лебединському відбулися потужні артилерійські обстріли з боку незаконних збройних формувань. Також неодноразово відкривали вогонь ворожі снайпери", - сказав речник.

Лисенко зазначив, що через агресивні дії бойовиків українські війська регулярно відкривають вогонь у відповідь. Перш за все, це стосується району Докучаєвська та ділянки фронту Талаківка - Широкине.

"Всього минулої доби на Маріупольському напрямку було зафіксовано 24 ворожих обстріли, 4 з них з важкого озброєння", - додав він.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-