Апеляційний суд залишив під вартою «золотого» чиновника з Миколаєва

Апеляційний суд залишив під вартою «золотого» чиновника з Миколаєва

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу колишнього першого заступника Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука про неправомірність ухвали суду першої інстанції щодо взяття його під варту за підозрою в корупційних діяннях і виніс постанову залишити скаргу без задоволення.

Про це повідомила Укрінформу керівник прес-служби Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стрекачева.

"Колегія Апеляційного суду Одеської області заслухала докази захисників підсудного Романчука про неправомірність ухвали судді Приморського райсуду Одеси Юрія Кушніренка, а також позицію представників державного обвинувачення у справі про причетність колишнього чиновника до корупційних  діянь і визнала законною ухвалу суду першої інстанції", - зазначила Стрекачова.

Як повідомляв Укрінформ, Приморський райсуд розглянув 8 червня клопотання Військової прокуратури і прийняв ухвалу про взяття під варту підсудного Романчука на термін до 2 серпня 2016 року з правом внесення застави розміром у 5,5 млн гривень.

Нагадаємо, правоохоронці припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагала хабар у 92 тис. дол. за надання дозволу з видобутку вапняку. Під час обшуків в маєтку першого заступника знайшли валізу з 300 тис. дол. та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом.

Представник обвинувачення Михайло Верцімага заявив у суді, що підсудний Романчук підозрюється у причетності до вимагання та одержання неправомірної винагороди в особливо великих розмірах, а саме близько 90 тисяч доларів. Може впливати на свідків та спотворити документальні докази, якщо не буде перебувати під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-