Львівське сміття везуть до Києва

Львівське сміття везуть до Києва

Укрінформ
Львівське сміття тимчасово везуть до Києва на місцевий сміттєспалювальний завод.  

Про це  повідомив голова Львівської міськради Андрій Садовий на сторінці  у Facebook

«Ми досягнули домовленості з Києвом щодо тимчасового прийому ТПВ на місцевий сміттєспалювальний завод. Він недовантажений. Для розуміння масштабів - Київ щоденно продукує 3000 тонн сміття, Львів - 650 (з нього лише близько 35% буде вивозитись до Києва, решта по інших полігонах).  Я дякую меру Києва Віталію Кличку за простягнуту руку допомоги. Прошу київську громаду про підтримку цього рішення. Друзі пізнаються в біді», - написав Садовий.

Він стверджує, що на сьогодні сміття зі Львова вивозиться більш-менш регулярно.  Проте, є  проблемні моменти, пов'язані з тим, що перевізникам блокували доступ до чергових полігонів.

«Як працює логістика? Сміттєзбиральні машини привозять ТПВ на територію приватного автотранспортного підприємства в кінці Городоцької на виїзді Львова та перевантажують на великогабаритні вантажівки. Учора ввечері була спроба заблокувати вивіз сміття з території даного підприємства. Логіка протестувальників просто вбивча: «Ми проти вивезення сміття зі Львова, бо... проти. Розвозьте його назад по контейнерних майданчиках і все!». Приїхала поліція - розібралась, перевірила накладні, машини випустили. Очікуємо, що спроби блокування вивезення сміття не припиняться», - підкреслив міський голова Львова. 

Він також пише, що по Грибовицькому полігону проектанти роблять коригування проекту рекультивації. Роботи планують розпочати в найближчі тижні.

Тим часом  міська влада продовжує  пошуки ділянки  під новий сміттєпеперобний завод. 

«Жодної офіційної, підготовленої пропозиції від області наразі не отримали. Наразі це просто усна інформація - «от поїдьте подивіться там». Як тільки наші спеціалісти приїжджають на місце вивчити ділянку, там їх уже чекають обурені мешканці, попередньо поінформовані, що їхнє село «хочуть перетворити на нові Грибовичі».

Садовий впевнений, що має справу із системною і добре організованою протидією.

«Мабуть, це унікальний випадок, коли під час надзвичайної ситуації державна машина працює не на допомогу у вирішенні проблеми, а навпаки», - наголосив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-