Ніч в Ізмаїлі: госпіталізовані ще 28 людей, місто готують до гіперхлорування

Ніч в Ізмаїлі: госпіталізовані ще 28 людей, місто готують до гіперхлорування

Укрінформ
Упродовж ночі на 21 червня в Ізмаїлі шпиталізовано 28 осіб з діагнозом "гострий гастроентероколіт". Медики надають пацієнтам допомогу, водночас фахівці МОЗ України готуються ввести гіперхлорування мережі водопостачання міста.

Про це мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив у Фейсбуці.

"За ніч з 20 на 21 червня в лікарні Ізмаїла та Ізмаїльського району надійшли 28 осіб, з них 12 - діти. З початку спалаху кишкової інфекції шпиталізовано 460 осіб (з них 281 - діти). Станом на ранок вівторка, 21 червня, в лікарнях отримують лікування 215 осіб (в тому числі, 111 дітей). При загальному зниженні кількості хворих має місце збільшення кількості дорослих, які звертаються за лікарською допомогою. Причина тому - не тільки сильніший (порівняно з дитячим) імунітет дорослої людини, але і зневажання виконанням елементарних правил санітарії та гігієни", - зазначив Абрамченко.

 Міський голова звернувся до ізмаїльчан із закликом - не купатися у відкритих водоймах: "У минулі вихідні поліції і прикордонникам доводилося витягувати з води осіб, що купалися, наражаючись на небезпеку підхопити кишкову інфекцію, заразити себе та інших. У зв'язку з цим нагадую про необхідність суворого виконання вимог санітарних норм". Мер також нагадав: "воду перед вживанням слід в обов'язковому порядку кип'ятити, овочі і фрукти - мити з господарським милом і обдавати окропом".

Водночас Абрамченко підтвердив, що готується "рішення про проведення гіперхлорування мережі водопостачання - його буде прийнято після того, як ми отримаємо офіційні розрахунки складу дезінфікуючих розчинів, а також офіційні рекомендації про місця їх застосування".

Оцінююючи ситуацію, мер міста раніше повідомляв: "Обсяг ліків у нас перевищує семиденну норму, ми закупили вже заздалегідь. Є інша проблема - через місяць, якщо нічого не станеться, то може бути вірусний гепатит. Тому ми готові до цього".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-