Сумщина всьоме прийматиме фестиваль історичної реконструкції

Сумщина всьоме прийматиме фестиваль історичної реконструкції

Укрінформ
З 25 по 27 червня у Тростянці Сумської області на території унікальної  пам'ятки архітектури XVIII століття фортеці "Круглий двір" пройде традиційний, сьомий за ліком, фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця. Подорож крізь століття".

Про це під час прес-конференції повідомив Тростянецький міський голова Юрій Бова.

"На гостей фестивалю чекають лицарські поєдинки, в яких візьмуть участь понад сотні бійців з клубів України, Росії, Білорусі, а також турнір лучників, ярмарок ремісників з майстер-класами, корчма із середньовічними стравами. Будь-який бажаючий зможе постріляти з лука та арбалета. Кожен фестивальний день прикрасить музика і танці фольклорних колективів і феєричне фаер-шоу", - розповів Бова.

За його словами, змагання на фестивалі відбудуться у номінаціях "Щит-Меч", "Баклер-Меч", бої "5 на 5", королівська номінація "21 на 21", професійні бої тощо.

Фестиваль стане одним із наймасовіших фестивалів середньовічної культури в Україні. Попередні заявки вже подали понад 140 учасників, і це тільки в бойових номінації турніру і змагання лучників.

"На майданчиках змагань зустрінуться такі країни, як Україна, Молдова, Казахстан, Ізраїль. Учасники їдуть з усіх великих міст України - Київ, Харків, Суми, Миколаїв, Житомир, Одеса, Дніпро, Первомайськ, Біла Церква, Тернопіль та інші", - зазначив міський голова.

Нагадаємо: торік на Сумщині подібний фестиваль відвідали 5 тисяч глядачів. Тоді до райцентру з’їхалися близько 300 реконструкторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-