Держсекретар Ватикану освятив музей Римо-католицької церкви у Львові

Держсекретар Ватикану освятив музей Римо-католицької церкви у Львові

Укрінформ
Унікальні експонати та рукописи, чимало з яких датуються ХVII-XVIII століттями, склали експозицію музею при Мирополичій курії Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви. 

Його відкрив і освятив державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін, повідомляє Укрінформ.

«Високий гість України – державний секретар Святого Престолу П`єтро Паролін відкрив та освятив музей, створений при Митрополичій курії Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви. Його експозицію склали унікальні експонати та рукописи, чимало з яких датуються ХVII-XVIII століттями», - зазначив кореспондент Радіо Ватикану у Західній Україні Костянтин Чавага.

За його словами, ідея створення музею виникла ще в час візиту до Львова понтифіка  Івана-Павла ІІ. З того часу вірні РКЦ та духовенство збирали експонати. Багатьом із них може позаздрити будь-який великий музей. Зокрема, дві фігури до експозиції передав невтомний збирач сакрального мистецтва єромонах-студит Севастіян Дмитрух.

Держсекретар Ватикану став першим відвідувачем цього музею та дав високу оцінку його експозиції.

У рамках візиту до Львова П`єтро Паролін освятив місце, де незабаром виросте храм римо-католицької парафії святого Івана Павла ІІ. Він буде споруджений неподалік Львівського іподрому, де глава Світової церкви відправляв молебень під час свого пастирського візиту в Україну. Тоді в ньому взяли участь сотні тисяч паломників з нашої країни та з-поза її меж.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар Ватикану П`єтро Паролін на два дні завітав до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-