Евакуація 200: на Луганщині знайшли тіла двох військових РФ

Евакуація 200: на Луганщині знайшли тіла двох військових РФ

Фото
Укрінформ
Останки двох російських військових знайшла пошукова місія Збройних сил України поблизу селища Кримського у Луганській області.

Про це повідомляє Громадське.

"Поховання було знайдене завдяки встановленій на місці поховання табличці з ім'ям загиблого та роком народження та смерті. На табличці написано "Широлапов Сергей Николаевич 09.02.1971-19.02.2015. Позначку підписали "Ополчение Новоросии", - йдеться в публікації.

На місці знахідки разом з пошуковцями працюють наглядачі місії ОБСЄ

"Знайдене ще одне невраховане поховання. Проводимо заходи з вилученням рештків, щоб відправити їх на подальшу експертизу", – повідомив координатор пошукового проекту "Евакуація 200" Михайло Котилевський.

В одного із загиблих на фрагменті одягу залишився шеврон "Россия - вооруженные силы". Ім’я другого загиблого поки не встановлене.

"Кожен солдат, який загинув на цій землі має бути похований. Це людські поняття, їх потрібно дотримуватися. Саме завдяки цьому наша організація "Евакуація 200" може виїжджати на ту сторону, на цю сторону. Ми не ділимо померлих на своїх та чужих", зазначив учасник пошукового проекту Олексій Юков.

Останки тіл будуть направлені до Сєвєродонецького моргу на експертизу.

Будуть відібрані фрагменти для проведення ДНК-тесту. Потім пошуковці шукатимуть можливість зв’язатися з родичами загиблих для передачі тіл.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-