У центрі Харкова

У центрі Харкова "мінували" фан-зону

Укрінформ
Інформація про мінування фан-зони у центрі Харкова, де буде налагоджена трансляція матчів Євро-2016, виявилася помилковою.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області Оксана Калмикова.

"Інформація про те, що у фан-зоні на площі Свободи закладена вибухівка, надійшла у Шевченківське відділення поліції близько 14.00. Протягом кількох годин вибухотехніки і слідчо-оперативна група ретельно оглянули майже 2 тис. кв. м території, евакуювали 94 людини: вибухівку не знайшли", - зазначила Калмикова.

За її словами, вирішується питання про внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею, пов'язаною зі свідомо неправдивим повідомленням про загрозу безпеці громадян і знищення об'єктів власності, - з санкцією до 6 років ув'язнення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, на площі Свободи влаштована найбільша в Україні фан-зона Євро-2016 площею 20 тыс. кв. м, де в дні чемпіонату зможуть розміститися 80 тис. фанатів футболу. На екрані 4х6 м покажуть 51 матч - окрім матчів збірної Росії, що продиктовано міркуваннями безпеки у фан-зоні.

Ввечері 10 червня відбудеться урочисте відкриття фан-зони з концертом, після чого о 22:00 почнеться трансляція першого матчу чемпіонату між збірними Франції та Румунії.

Площу охоронятимуть. За умовами міської влади, потрапити на територію фан-зони можна безкоштовно через три входи з оглядом: заборона на колючі й ріжучі предмети, склотару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-