Росіян у поліцейській місії ОБСЄ не буде - Клімкін

Росіян у поліцейській місії ОБСЄ не буде - Клімкін

Укрінформ
Військовослужбовців РФ як держави-члена ОБСЄ в обговорюваній збройній поліцейській місії ОБСЄ на Донбасі не буде.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо представництва країн, то в ОБСЄ рішення, на жаль, приймають консенсусом. Нам потрібно врахувати позиції усіх країн. Ми будемо прагнути до того, щоб місія була максимально ефективною. Звичайно уявити, коли російські представники озброєні будуть на території України – це повна абстракція", - заявив він.

Міністр також прокоментував питання щодо можливої участі в місії так званих "союзників" Росії з ОДКБ.

"Одна з ідей, яку ми обговорюємо – це так званий принцип "негативних списків". Коли з кожної країни кажуть, що такі країни не беруть участь, такі не беруть, і потім по середині залишають в основному країни, які вважаються умовно нейтральними. Це одна з опцій, яка зараз обговорюється", - заявив Клімкін.

Глава МЗС повідомив, що наразі обговорюють параметри самої місії. Щодо кількості місії, то це залежить від її озброєння, мандату, розміщення та функцій.

Клімкін також повідомив, скільки часу можлива поліцейська місія ОБСЄ може бути на Донбасі.

"Говорячи про поліцейську місію, ми говоримо, звичайно, про моніторинг кордону, але не тільки. Нам потрібна реальна безпека на час до, під час і після виборів. Оскільки говорити про те, що на другий день після виборів у нас все там буде прекрасно і ми повернемося до нормального життя, при всьому нашому бажанні, ми не можемо. Тому місія там має залишатися до того моменту, коли саме люди там відчують, що вони повернулися до нормального життя", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-