АТО: Найгарячіше - під Донецьким аеропортом, бойовики гатять з мінометів і зеніток

АТО: Найгарячіше - під Донецьким аеропортом, бойовики гатять з мінометів і зеніток

Карта
Укрінформ
Найгарячіше поблизу Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки та селищ Піски й Опитне.

Про це на брифінгу у неділю заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Бойовики пускають у хід заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 82 та 120 міліметрів, бронетехніку, зенітні установки, гранатомети і стрілецьку зброю. Також в районі Пісок працював ворожий снайпер. Неподалік від цієї місцевості, бойовики випустили чотири міни з 120-мм мінометів по українським військам біля села Кам’янка", - зазначив він.

Іншими гарячими точками на Донецькуму напрямку були околиці Горлівки. "Біля Зайцевого бойовики стріляли з 82- та 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а на захід від Горлівки – здійснили обстріл з гранатометів поблизу села Кірове. Ще один снайперський вогонь був зафіксований біля Новгородського", - повідомив речник.

Крім того, в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі, бандформування застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Маріупольскому напрямку, за словами Лисенка, спостерігається зосереджений вогонь бойовиків з їхніх позицій в районі Докучаєвська, Саханки та Старомихайлівки: "З Докучаєвська бандформування вели мінометний вогонь по позиціях сил АТО у Березовому та Новотроїцькому, а по позиціях біля Миколаївки противник здійснив артилерійський обстріл зі 122-мм установок у темну пору доби. З розташування окупантів у Саханці йшов вогонь по Широкиному з мінометів різних калібрів, стрілецької зброї та гранатометів".

Неспокійно було також біля Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики застосували міномети, бронетехніку і стрілецьку зброю. Біля Красногоровки зафіксований снайперський обстріл.

На Луганському напрямку не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-