Місія ОБСЄ пропонує

Місія ОБСЄ пропонує "розділення сторін" в Авдіївці та Ясинуватій

Укрінформ
Спостережна місія ОБСЄ готова застосувати всі можливості, щоб сприяти припиненню вогню на сході України та відновленню довіри між сторонами конфлікту.

Про це у четвер на брифінгу заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

«Розділення сторін у ключових місцях, де існує напруга, таких як Авдіївка та Ясинувата, дало б змогу значно скоротити кількість сплесків насильства та зменшити загрозу для життя людей вздовж лінії розмежування. Це не той процес, коли одна із сторін поступається територією іншій. Це - процес переговорів. Він вимагає обговорення і згоди, сприяння і нагляду, зокрема, на стадії впровадження домовленостей. Ми готові й можемо працювати і планувати технічні й логістичні деталі», - сказав Хуг.

Представник ОБСЄ зауважив, що основною проблемою на цьому шляху є відсутність довіри між сторонами, тому дуже важливо сприяти її відновленню.

«Перш за все, ми тут для того, щоб допомогти вибудувати між сторонами таку необхідну довіру. Вони мають довіряти мені і місії ОБСЄ, тим 57 країнам, які надіслали цю місію. Вони мають повірити, що це можливо», - сказав Хуг.

Він закликав політичних лідерів прийняти «важкі рішення».

«Неможливо уявити, щоб сотні, тисячі людей продовжували жити серед усього цього безумства. Настав момент, коли керівництво мусить узяти на себе лідерство, це час для них прийняти рішення, можливо - важкі рішення, щоб люди могли вести нормальне мирне життя», - наголосив представник ОБСЄ.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-