Справа Кернеса: на суд прийшли спостерігачі ОБСЄ

Справа Кернеса: на суд прийшли спостерігачі ОБСЄ

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави проходить чергове засідання по суті справи харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох охоронців, що звинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів Євромайдану в січні 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду - сам Кернес і його охоронці, а також потерпілий Сергій Ряполов і спостерігачі від ОБСЄ. Другого потерпілого - Олександра Кутятина - в залі немає.

Триває допит свідків з боку звинувачення, зокрема, співробітників ресторану McDonald's біля станції метро ім.Бекетова, звідки, як прозвучало на попередніх засіданнях, було викрадено активістів Євромайдану. Одна з робітниць закладу показала, що нічого не пам'ятає про той день, і про подію дізналася з інтернету.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня на засіданні Київського райсуду Полтави Кернес відреагував на відеозйомку допиту свідків, здійснювану в залі суду харківською активісткою, демонстративним виходом із залу зі словами "Мені це набридло", але незабаром повернувся з вибаченнями. Суд виставив активістку за двері.

25 квітня в Київському суді Полтави проти Кернеса виступив народний депутат Антон Геращенко, який підтвердив достовірність подій 25 січня 2014 року під час харківського Євромайдану.

2 березня 2015 року слідчі Генпрокуратури України повідомили Кернеса про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", "Тортури", "Загроза вбивством" Кримінального кодексу України.

На суді Кернес і його охоронці не визнають провини. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-