Справа 2 травня: Бойовика Мефьодова випустили із СІЗО, під будівлею - сутички

Справа 2 травня: Бойовика Мефьодова випустили із СІЗО, під будівлею - сутички

Фото
Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси задовольнила клопотання адвоката громадянина Російської Федерації Євгена Мефьодова, що просив змінити одному з основних фігурантів "справи 2 травня" запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Ухвалу про звільнення російського бойовика з Одеського СІЗО озвучив Віктор Корой, що головує на судовому процесі з розгляду кримінальної справи про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року.

"Колегія суддів ухвалила задовольнити клопотання адвоката підсудного Мефьодова, що перебував під вартою, обравши для нього іншу міру запобіжного заход - домашній арешт", - сказав суддя Корой.

Суд мотивував ухвалу тим, що за два роки тримання в СІЗО докази проти Мефьодова майже вивчені, а запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту достатньо, щоб підсудний не уник правосуддя і не тиснув на свідків.

Після оголошення цієї ухвали суд оголосив перерву. Активісти громадських організацій зустріли рішення колегії суддів вигуками "ганьба". Лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко вигукнув: "Суддям за таке рішення місце в клітці - разом з тими, хто хотів зробити в Одесі "народну республіку".

Між представниками патріотичних організацій та поліцією виникла штовханина. Врешті, правоохоронці відтіснили громадських активістів на вулицю. Громадські організації оголосили повну мобілізацію своїх членів, щоб заблокувати виходи з суду.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратиськи настроєних бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-