Суд скасував рішення Коцюбинської ради про приєднання до Ірпеня

Суд скасував рішення Коцюбинської ради про приєднання до Ірпеня

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним та скасував рішення Коцюбинської селищної ради попередньої каденції про приєднання селища Коцюбинське Київської області до Ірпеня. Постанова набрала чинності 25 травня, з моменту оголошення.

Про це повідомляє сайт "Громада Приірпіння".

Суд визнав протиправним та скасував рішення селищних депутатів від 20 травня 2015 року та від 4 червня 2015 року. Суд також постановив "визнати протиправною бездіяльність Коцюбинського селищного голови Садовського В.І. (попередній селищний голова. - Ред.) щодо незабезпечення у смт Коцюбинське громадських обговорень про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад".

Рішення вмотивовано тим, що дане об'єднання було проведено всупереч закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад", який вимагає проведення громадських слухань. Їх не було, йдеться у публікації, - були опитування, "які проводили на підприємствах без прізвищ опитаних, а відтак ніхто не може знати, чи це мешканці Ірпеня, чи це мешканці Коцюбинського, чи це мешканці Києва".

Суд узяв до уваги те, що при прийнятті рішення про об'єднання близько тисячі підписів коцюбинчан, які виступили проти приєднання до Ірпеня, депутати та колишній селищний голова не врахували.

Нагадаємо, на боці приєднання до Ірпеня активно виступає мер Ірпеня Володимир Карплюк, очолювана ним партія "Нові обличчя" та депутати Коцюбинської селищної ради, що організували силове захоплення влади в селищі в ніч з 8 на 9 квітня. Прокуратурою порушено три кримінальні провадження за фактами захоплення адмінбудівлі Коцюбинської селищної ради, підроблення печатки та документів. Їх фігурантом є, зокрема, самопроголошений голова Коцюбинського, член партії "Нові обличчя" Юлія Главацька.

14 квітня Верховна Рада України припинила повноваження Коцюбинської селищної ради за дії, що порушують Конституцію і суперечать інтересам територіальної громади селища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-