Україна виплатила переселенцям уже більше 57 мільярдів

Україна виплатила переселенцям уже більше 57 мільярдів

Укрінформ
Україна за час конфлікту на Донбасі виплатила переселенцям більше 57 мільярдів гривень, з яких понад 30 мільярдів - пенсії.

Про це у Фейсбуці написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перебуває у Страсбурзі.

"Разом з колегами по парламенту і, що дуже важливо, представниками місцевих органів влади з Донеччини, Луганщини, Дніпра сьогодні у Страсбурзі, на запрошення Ради Європи обговорюємо проблематику внутрішньо переміщених осіб і захисту прав людини... Велика увага приділялася темі виплат пенсій на окуповані території. Наголосила, що протягом цих двох років конфлікту Україна виплатила більше 57 мільярдів гривень (з них більше 30 мільярдів - це пенсії, інше - соціальні виплати) вимушеним переселенцям. Тому ні про яку блокаду не може йти й мова", - зазначила Геращенко.

За її словами, інше питання полягає у тому, що ми не можемо виплачувати пенсії на окупованих територіях, там немає легітимних органів влади.

"Тому зараз українська сторона систематизує ці виплати, аби унеможливити зловживання (виплати пенсій людям, що померли, отримання "переселенських" грошей тими, хто проживає на окупованих територіях і має право тільки на пенсії)", - сказала вона.

Геращенко повідомила, що у Страсбурзі, зокрема, провела дискусії з комісаром РЄ з прав людини Нілом Мужнієксом, директором департаменту з прав людини Крістосом Джакомопулосом, заступником генсека РЄ Габріелою Баттаіні-Дагоні. Під час дискусій обговорювалося питання пріоритетності виконання гуманітарного блоку мінських угод.

"Неприпустимо, що звільнення заручників заблоковано і бойовики прив'язують їх свободу до амністії. Неприпустимо, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і досі не допущено до пошуку зниклих безвісти", - зазначила перший заступник Голови ВР.

Вона наголосила, що у питанні пошуку зниклих безвісти і ідентифікації загиблих "час грає проти всіх сторін".

"І це мають всі розуміти, і ми намагаємося донести цю думку до ОРДЛО, аби вирішити проблему допуску. Так само важлива більш активна позиція РЄ щодо звільнення політв'язнів в російських тюрмах", - зауважила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-