Через пожежі на одеських базах відпочинку завели справи

Через пожежі на одеських базах відпочинку завели справи

Укрінформ
Слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції Одеської області кваліфікували пожежі на державних базах відпочинку "Топаз" та "Геолог", які сталися в ніч на 23 травня, як кримінальні злочини і ведуть розслідування.

Про це у вівторок повідомив Укрінформу керівник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк.

"Співробітники Білгород-Дністровського відділу поліції провели опитування очевидців подій і відкрили, з урахуванням експертних оцінок з боку відділу ДСНС за фактами пожеж на державних базах відпочинку "Топаз" та "Геолог", кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України", - зазначив майор Костюк.

Як повідомлялося, 22 травня невідомі люди захопили державну базу відпочинку «Топаз»: на територію бази, що є структурним підрозділом Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, зайшли близько тридцяти озброєних людей і насильно виштовхали, погрожуючи фізичною розправою, співробітників держпідприємства за його межі. При собі невідомі мали начебто правовстановлюючі документи на бази відпочинку «Топаз» та «Геолог».

Близько 7 год. ранку 23 травня на базу відпочинку "Топаз" на березі Чорного моря на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили і в результаті повністю знищили  державне майно.

"Жодних правовстановлюючих документів у цих людей не може бути. Принаймні законних. Ці особи пред’явили документи, де було вказано іншу адресу: не вулиці Лазурна, 13, за якою знаходиться база «Топаз», а вулиці Лазурна, 15", - пояснив ситуацію генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін.

За його словами, вдалося з’ясувати, що "Затоківська селищна рада напередодні ухвалила рішення про об’єднання цих адрес, і як такої адреси – вулиця Лазурна 13 - за рішенням Затоківської селищної ради, більше не існує. Я розумію, що хтось з місцевих органів влади  дуже хоче забрати це майно у держави. Звертаюся до силових структур перевірити факти, які мали місце у діях Затоківської селищної ради щодо державного майна".

Невідомі досі перебувають на території бази відпочинку "Топаз", яка належить державі. База майже повністю знищена і не придатна для подальшої її експлуатації, повідомляє Державна служба геології та надр України.

"Я неприємно вражений зухвалістю дій, тим паче вчинених по відношенню до держави. Ми і надалі відстоюватимемо нашу власність... Постановою Вищого господарського суду від 23 лютого цього року доведено, що база "Топаз" належить тільки державі", – зазначив виконувач обов'язків голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін.

Фото: odesa.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-