У Львові запустили веловагони

У Львові запустили веловагони

Фото
Укрінформ
Перші в Україні вагони, спеціально обладнані для проїзду пасажирів з велосипедами, вирушили 20 травня зі Львова до Мукачевого.

"Львівська магістраль сьогодні відправила у перший рейс новинку для українських колій - переобладнаний вагон-велосипедовоз:-) Зі Львова до Мукачевого наразі єдиний в Україні поїзд, обладнаний для перевезення велосипедів, — електропоїзд №827 — вирішив під пильним наглядом залізничників, пасажирів, журналістів та велолюбителів", - йдеться у публікації. 

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації. За словами начальника управління туризму та курортів ЛОДА Романа Теребенця, відтепер у складі потяга №827 сполученням Львів-Мукачеве курсуватимуть два вагони, обладнані стійками для перевезення велосипедів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, велостійки розміщені у першому та останньому вагонах поїзда. Одна стійка розрахована на 18 велосипедів.

У прес-службі Львівської залізниці сказали, що цей проект залізничники реалізували спільно з ЛОДА та велолюбителями. Його вдалося втілити в життя за неповних три місяці. "Усі роботи виконали фахівці моторвагонного депо "Львів" регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця", - повідомили в прес-службі. 

Додамо, регіональний потяг №827/828 сполученням Львів – Мукачеве – Львів відправляється зі Львова щоденно о 07:10 год. та прибуває у Мукачеве об 11:15 год. Зворотно потяг вирушає о 16:40 год. та прибуває до Львова о 20:45 год. На шляху прямування потяг зупиняється у мальовничих туристичних пунктах Карпатських гір та Закарпаття: на станціях Карпати, Свалява, Воловець, Скотарське, Лавочне, Славське, Тухля, Гребенів, Сколе, а також на вокзалах Стрия, Миколаєва та Пустомит. 

Планується, що цього тижня ще один веловагон запустять в електропоїзді "Львів-Ужгород".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-