У Кривому Розі тепер теж є поліція

У Кривому Розі тепер теж є поліція

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі від сьогодні з'явилася патрульна поліція - на площі біля пам'ятника засновнику міста «Козаку Рогу» склали присягу 474 полісмени.

У церемонії взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, представники обласної та місцевої влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найголовніше - і патрульні це знають і прекрасно розуміють - вони вас захищатимуть і діятимуть в рамках закону. Вони - нові. Можливо, без досвіду, з помилками, але найголовніше - вони будуть частиною народу України», - підкреслила глава поліції і закликала жителів міста та журналістів стежити за роботою патрульних прискіпливо, але з розумінням.

Водночас глава МВС Арсен Аваков зазначив, що нова поліція - це передусім новий підхід і нові принципи роботи: «Я хочу, аби кожен житель Кривого Рогу це відчув. Я закликаю вас, поліцейські офіцери, служити кожному громадянину, а усіх жителів міста - довіряти новій поліції, адже без взаємодовіри та підтримки нічого не побудуєш».

Він також зауважив, що Кривий Ріг заплатив дуже високу ціну за свободу України. Серед патрульних - 40 працівників є учасниками бойових дій в зоні АТО. Більшість понад рік воювали на передовій, мають державні і відомчі нагороди. Під час присяги міністр нагородив одного із таких бійців.

Служити в новій патрульній поліції Кривого Рогу виявили бажання близько 6 тисяч кандидатів. Конкурс був 13 чоловік на місце. Середній вік працівників - 27 років. П'яту частину особового складу становлять жінки. 336 осіб мають вищу освіту, а майже 10% нових патрульних - колишні міліціонери, які успішно пройшли переатестацію.

Очолив Управління патрульної поліції Кривого Рогу лейтенант поліції Владислав Ткаченко.

Уже ввечері патрулі вийдуть на перше чергування вулицями міста.

Кривий Ріг став 27-им містом України, у якому стартувала нова поліція.

Фото: прес-служба Національної поліції України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-