СБУ блокувала канал зв'язку російських спецслужб із бойовиками

СБУ блокувала канал зв'язку російських спецслужб із бойовиками "Л/ДНР"

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України блокували роботу телекомунікаційного обладнання, що використовувалось російськими спецслужбами для координації дій бойовиків терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Організатором каналу неконтрольованого міжнародного зв'язку виявився мешканець тимчасово окупованого Криму. Разом з двома жителями Запоріжжя він адміністрував телекомунікаційне обладнання, яке змінювало маршрутизацію трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. Потім трафік спрямовували на мережі українських операторів мобільного зв'язку під виглядом місцевих телефонних розмов", - йдеться у повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Зловмисники розмістили спецобладнання в дев'яти орендованих квартирах міста та надавали послуги міжнародної IP-телефонії. Закритими каналами телефонного зв'язку неодноразово користувались терористи "ДНР/ЛНР" для переговорів зі своїми російськими кураторами.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 42 програмні комплекси, комп'ютерну техніку та велику кількість сім-карток на загальну суму майже 350 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-