Тростянецького районного голову облили зеленкою й кинули в смітник

Тростянецького районного голову облили зеленкою й кинули в смітник

Укрінформ
На Вінниччині облили зеленкою та кинули у смітник голову Тростянецької РДА Леоніда Лобаня.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила депутат Вінницької облради Людмила Головашич.

«Терміново! Всім колегам журналістам! Тільки що в Тростянці кинули в бак та облили зеленкою Леоніда Лобаня. Голову Тростянецької адміністрації», - йдеться у повідомленні.

Водночас в РДА інцидент коментувати відмовляються, керівник апарату ОДА та очільниця відділу внутрішньої політики запевнили Укрінформ, що вони «нічого не бачили».

Тим часом відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області повідомляє, що «сьогодні вранці невідомі особи кинули потерпілого у сміттєвий бак та облили зеленкою. Тростянецьким відділенням поліції розпочато розслідування за фактом хуліганських дій, вчинених відносно посадовця райдержадміністрації».

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ст. 296 КК України (хуліганство). Поліція вживає заходів з встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочину.

Це вже другий випадок нападу на посадовців Тростянецького району. Як повідомляло агентство, 29 квітня невідомі облили зеленкою та кинули у сміттєвий бак голову місцевої райради Юрія Солодкого. Дії нападників було кваліфіковано як хуліганство, вчинене групою осіб (ч.2 ст.296 КК України).

Місцеві громадські активісти пов’язують «люстраційні» події у смт Тростянець із неоднозначним ставленням місцевого населення і влади до інвестиційних планів великого українського виробника курятини з розміщення виробничих потужностей на розпайованих землях району.

На вівторок заплановане проведення сесії місцевої райради, під час якого, зокрема, розглядатиметься питання «Про звернення жителів Тростянецького району». У проекті рішення райради, опублікованому на її сайті (http://trost-rada.org.ua/materialy-do-chergovoyi-sesiyi-1), передбачається визнати «неприпустимим впровадження в дію намірів по розташуванню об’єктів господарської діяльності всіх форм власності на території Тростянецького району без погодження відповідних територіальних громад, включення їх до Програми соціально-економічного розвитку району на відповідний рік та затвердження на сесії Тростянецької районної ради».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-