У Харкові вкрали зі стели герб України

У Харкові вкрали зі стели герб України

Фото, відео
Укрінформ
Харківські правоохоронці проводять перевірку за фактом зникнення герба України зі стели флагштока на проспекті Правди поблизу Держпрому.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Оксана Калмикова.

"Інформація про зникнення герба надійшла в Шевченківський відділок поліції напередодні о 13.35. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За цим фактом порушено кримінальне провадження за статтею "Наруга над державними символами", - наголосила Калмикова.

За її словами, правоохоронці встановлюють обставини і осіб, причетних до вчинення злочину.

Як сказав журналістам автор бронзового зображення герба народний художник України Сейфаддін Гурбанов, цей витвір мистецтва, найімовірніше, здали в пункт прийому брухту.

"Вага герба з бронзи - майже 3 кг, розміри - півметра. Відновлення обійдеться недешево: форма не збережена, і тепер герб доведеться відливати заново", - додав Гурбанов.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у квітні 2015 року зловмисники висадили в повітря флагшток на проспекті Правди. Прокуратура кваліфікувала подію як теракт. Затримано 45-річну громадянку РФ Ларису Чубарову, яка мешкала в Харкові, з позивним "Тереза", у якої вилучено вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-