Трьох екс-керівників шахти

Трьох екс-керівників шахти "Краснолиманська" судитимуть за махінації

Укрінформ
Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальні акти проти двох екс-гендиректорів та одного заступника директора держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська".

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно двох колишніх генеральних директорів та заступника директора Державного підприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська". Зараз обвинувальні акти направлені до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що під час досудового розслідування прокуратурою зібрано достатньо доказів провини посадовців, які постійно конкурували між собою у питанні зайняття посади генерального директора  підприємства з метою отримання повного контролю над видобутком та продажем вугілля.

Встановлено, що один із посадовців протягом 2012-2013 років внаслідок завищення вартості послуг із вантажоперевезень здійснив розтрату державних коштів на суму майже 200 тис. грн.

У свою чергу, наступний керівник держпідприємства та його заступник, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заблокував, а в подальшому заволодів основними  засобами (обладнанням) ТОВ "Краснолиманське" на загальну суму майже 40 млн грн.

У подальшому генеральний директор проводив незаконні роботи з видобутку кам’яного вугілля на ділянках надр, що знаходились у віданні вказаного товариства, а також підробив документи, згідно з якими ТОВ "Краснолиманське" начебто доручило ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" виконання робіт з видобування кам’яного вугілля.

Таким чином, колишні генеральні директори державного підприємства, а також заступник директора обгрунтовано підозрюються у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.4, ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-