Обстріли розгромили КПП у Станиці - Тука

Обстріли розгромили КПП у Станиці - Тука

Укрінформ
Питання відновлення роботи контрольного пункту в`їзду-виїзду в Станиці Луганській залежить не тільки від припинення обстрілів, але й від того, за який час можна буде відновити зруйновану інфраструктуру КПВВ.

Про це голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цілком ймовірно, що ми відновимо роботу КПВВ. Чому «ймовірно»? Тому що до обстрілів відновити його роботу можна було за годину. Але зараз там пошкоджені приміщення, обладнання зв`язку, спостереження, ідентифікації тощо. Який час потрібен на ліквідацію пошкоджень, наразі невідомо», - зазначив губернатор Луганщини.

Тука розповів, що чотири дні тому інженерні служби намагались почати ремонт на КПВВ, але неозброєних людей і техніку було обстріляно снайпером терористів.

За його словами, завтра о 10 годині ранку повинна відбутися нарада з представниками силових структур щодо відкриття КПВВ у Станиці.

«Вночі і на цю годину обстрілів КПВВ здійснено не було», - поінформував очільник області. Якщо режим тиші триватиме не менше 48 годин, питання відкриття пункту пропуску може вирішитись позитивно, вважає він.

«Але якщо пролунає хоч один постріл - ніякого відкриття не буде», - підкреслив Тука, ще раз нагадавши, що для нього найважливішим є питання безпеки як мирних мешканців, так і працівників КПВВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-