У Долині нарцисів на Закарпатті вибухнув скандал

У Долині нарцисів на Закарпатті вибухнув скандал

Відео
Укрінформ
Закарпатська поліція перевіряє інформацію про збір коштів із туристів на дорозі до відомої Долини нарцисів в селі Кіреші Хустського району.

Її поширили в мережі місцеві активісти, яких обурило, що з туристів вимагають гроші за проїзд до пам’ятки, яка буде відремонтована за бюджетні кошти, повідомляють у ГУНП в Закарпатській області.

"Як з'ясували правоохоронці, Хустська мерія дала дозвіл місцевому підприємцю на встановлення тимчасових споруд (наметів) на території села Кіреші, неподалік Долини нарцисів. Зроблено це було з метою проведення тематичної ярмарки «Нарцис-2016». Більше того, Хустському відділу поліції влада доручила забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення ярмарки. Відповідне рішення № 91 було прийнято 23 березня 2016 р. виконкомом Хустської міської ради", - повідомляє прес-служба закарпатської поліції.

Водночас поліція не знайшла в рішенні пункту, який би дозволяв підприємцям збирати кошти з туристів за проїзд до Долини нарцисів. Тож тепер ця інформація перевіряється.

Про те, що на щойно відремонтованій дорозі до Долини нарцисів займаються здирництвом місцеві підприємці, повідомила на своїй сторінці в Facebook активістка Наталія Дубчак.

Вона написала, що стала свідком того, як люди в зелених жилетах вимагали від кожного водія по 15 гривень за проїзд у Долину нарцисів. При спробі Наталі вияснити, з якої вони служби, люди в зелених жилетах втекли. Активістка викликала поліцію, туристи підтвердили копам факти здирництва.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль доручив відремонтувати дорогу, що веде до Долини нарцисів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-