Президент дав Укроборонпрому

Президент дав Укроборонпрому "окреме завдання"

Укрінформ
Посилити безпеку та захист наших воїнів має активне використання на передовій сучасних засобів артилерійської розвідки.

Про це Президент України Петро Порошенко розповів під час презентації озброєння ракетних військ та артилерії на базі військової частини Збройних сил України у смт Дівички, Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Посилити безпеку та захист наших воїнів має активне використання на передовій сучасних засобів артилерійської розвідки. Артилерія - боги війни - під час останніх двох років довела свою вирішальну роль у забезпеченні перемоги України. Засоби артилерійської розвідки здатні своєчасно виявляти пересування танків, бойових броньованих машин, диверсійно-розвідувальних груп противника і підрозділів артилерії, визначати ворожі координати для знищення цілей. Але в реалізації цього завдання ми поки маємо ряд проблем", - сказав Порошенко.

За його словами, вкрай незадовільним є рівень забезпечення військ сучасними радіолокаційними комплексами та лазерними далекомірами, в тому числі приладами нічного бачення з функціями далекоміра.

"Залишає бажати кращого і рівень справності наявних засобів, які є сьогодні в розпорядженні воїнів. По-друге, поки що не вистачає програмного забезпечення для управління вогнем по противнику з використанням комп'ютерних планшетів і кишенькових комп'ютерів", - зауважив глава держави.

За його словами, критичною є відсутність у підрозділах розвідки безпілотних розвідкомплексів. "І нарешті, більш ніж очевидна необхідність оснащення артилерійських підрозділів сучасними технічними засобами контрбатарейної боротьби дальньої дії, причому як вітчизняного виробництва, так і отриманих в рамках міжнародного співробітництва", - зазначив він.

Порошенко також наголосив, що потребує опрацювання питання постачання для ЗСУ і високоточних боєприпасів. "Це окреме завданням підприємствам і керівництву "Укроборонпрому". Всі ці питання потребують невідкладного вирішення", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-