Російські

Російські "куратори" не радять бойовикам отримувати "паспорти ЛНР" - джерело

Укрінформ
Російські "куратори" радять бойовикам у так званій "Луганській народній республіці" не поспішати отримувати "паспорти ЛНР" та поки не відмовлятися від українських паспортів через невизначеність ситуації.

Про це "Укрінформу" повидомило джерело в Антитерористичному центрі Служби Безпеки України.

За словами співрозмовника агентства, «начальник штабу 13-го батальону територіальної оборони (БТрО, в/ч Л-13264) 4-ї окремої механізованої бригади "ЛНР" Олександр Устіченко, позивний «Трибун», домовився про виготовлення на території Російської Федерації «службових посвідчень» («казачьи удостоверения») для всього особового складу свого підрозділу та «паспортів ЛНР», оскільки в м. Луганську «паспорти ЛНР» поки не видають".

Однак, повідомило джерело, "російське підприємство не видає вже надруковані «посвідчення» та «паспорти ЛНР». Директор цього підприємства по секрету сказав Устіченку, що йому надали вказівку представники «певних органів» (мається на увазі ФСБ РФ) не відвантажувати цю «продукцію» доти, поки в «ЛНР/ДНР» не відбудуться "вибори"". (Нагадаємо, 20 квітня російські ЗМІ повідомили про перенесення так званих "виборів в "ЛНР-ДНР" на два місяці - на 26 червня - Укрінформ).

І взагалі, сказав співрозмовник агентства, «командування 13-го БТрО "ЛНР" радить бойовикам свого підрозділу не поспішати отримувати "паспорти ЛНР" та поки не відмовлятися від українських паспортів через невизначеність розвитку ситуації в "ЛНР". "Навіть командир цього підрозділу, «полковник» Ігор Кулькін, позивний «Атаман», залишив в себе український паспорт", - повідомило джерело.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-