Військові РФ використовували станцію перешкод “Житель

Військові РФ використовували станцію перешкод “Житель" у боях за Дебальцеве

Укрінформ
Збройні сили РФ використовували автоматизовану станцію активних перешкод Р-330Ж "Житель" у боях за Дебальцеве взимку 2015 року.

Про це повідомляється в розслідуванні міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm на підставі даних, переданих хакерської групою Trinity після злому хмарного сховища телефону російського військовослужбовця.

"У нашому розпорядженні виявилися фотографії, які вдалося ідентифікувати як знімки робочого терміналу російської станції Р-330Ж "Житель". Час, місце і дані фото, а також додатковий аналіз супутникових знімків, який провели волонтери InformNapalm, дозволяють констатувати факт використання даної станції перешкод у боях за Дебальцеве взимку 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Волонтери нагадали, що раніше вже були представлені факти виявлення на відео російської станції "Житель" у ході перекидання до українського кордону влітку 2014 року, фіксація фотографій елементів станції в профілі бойовика бандформування "Схід" в районі Макіївки влітку 2015, а також нещодавні знімки з БПЛА, які підтвердили розташування станції в тому ж районі станом на березень-квітень 2016.

"Для повноти доказової бази не вистачало тільки "залізти" в станцію "Житель" і показати її зсередини. Хакерам угруповання Trinity надали нам цю можливість. В хмарному сховищі телефону російського військовослужбовця знайшлися цікаві фотографії. У ході аналізу ми з'ясували, що дані знімки були зроблені 24.01.2015 у 19:49, 19:51 за Київським часом за допомогою смартфона Lenovo A516. На них зображені робочі екрани терміналу АСП Р-330Ж "Житель", - йдеться в повідомленні.

Як встановили в InformNapalm, станція базувалася на території пожежної частини № 28 міста Горлівки в період з 24.01.2015 за 27.02.2015, якраз у розпал боїв за місто Дебальцеве, який потрапляє в 25-ти кілометрову зону дії даної АСП.

З відкритих джерел відомо, що Р-330Ж "Житель" перебуває на озброєнні 18-ї окремої мотострілкової бригади (18 ОМСБр, в/ч 27777, Калиновська, Республіка Чечня), військовослужбовці та техніка якої вже неодноразово фіксувалися на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-