"Краматорськ - це Україна": центром міста пройшли тисячі патріотів

Фото
Укрінформ
Понад тисячу краматорців узяли участь у неділю, 17 квітня, у патріотичній акції “Краматорськ - це Україна”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники заходу зібралися біля пам'ятника на вулиці Парковій - на тому самому місці, куди цього дня два роки тому, у 2014-му, патріоти у вже захопленому бойовиками місті прийшли висловити підтримку цілісності та єдності України.

“Для нас це особливий день. Він записаний у сторінку історії нового Краматорська. У нас у кожного в серці тоді, два роки тому, запалилося щось особливе, для чого варто жити. І це особливе - це Україна. Назло всім тим учителям, які вчать, що Україна - це “непорозуміння”, ми прийшли сюди, щоб заявити, що ми - це Україна, що Краматорськ - це Україна”, - заявила одна з учасниць та організаторів акції дворічної давнини Марина Романцова.

У мітингу також узяли участь представники місцевої та обласної влади, військового керівництва.

“Завдяки таким, як ви, Україна була, є і буде. Два роки тому ви довели оркам, що Краматорськ і Донбас - це Україна. Прийде час, і весь Донбас буде вільний”, - зазначив заступник голови Донецької  ВЦА Ігор Стокоз.

Заступник начальника штабу АТО Анатолій Кравчук наголосив, що для військових “дуже важливо знати, що в них у тилу все добре”: “Коли я дивлюся на вас, то знаю,  що і в наших військових дуже міцні тили”.

Голова Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вказав на те, що Кремлю так і не вдалося створити на території Донбасу “гомо советікус” - “радянську людину, яка мала бути опорою для радянської влади”. “І саме тому Путін, який розпочав свою операцію з відновлення Радянського Союзу, хотів опертися на людей, які мешкають у цьому регіоні. Він був упевнений, що його тут найбільше підтримують. Але він помилився, і це показали, в тому числі, події дворічної давнини - коли замість “людей радянських”, Краматорськ показав людей українських, людей вільних", - звернувся він до демонстрантів.

Після невеликого мітингу відбувся марш по вул.Ярослава Мудрого (колишня вул. 19-го Партз'їзду) та Двірцевій на центральну площу Миру (колишня Площа Леніна). Учасники маршу різного віку в національній символіці скандували патріотичні речівки, співали Гімн України та несли державні стяги. По ходу колони до неї приєднувалися деякі перехожі, автомобілісти вітали клаксонами.

Перед підходом до скверу Шевченка на площі Миру учасників маршу зустрів військовий оркестр, який виступив перед учасниками акції, поруч із місцевим дитячим колективом.

Громадську безпеку та супроводження колони забезпечувала місцева поліція. Акція пройшла мирно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-