Жебрівський запускає ProZorro: Аби не думали, що я гроші

Жебрівський запускає ProZorro: Аби не думали, що я гроші "попиляю"

Ексклюзив
Укрінформ
Донецька область стане першою областю в Україні, яка вже у квітні розпочне запорогові закупівлі в електронній системі ProZorro.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Керівникам міст і районів ми кажемо: ви отримаєте не гроші, а об'єкт. А для того, щоб ні у кого сумнівів не було, що я ці гроші "попиляю", то ми паралельно запустили законопроект, за яким Донецька область -  єдина область з усієї України, яка у квітні розпочинає запорогові закупівлі на електронних торгах товарів і послуг за системою ProZorro”, - заявив Жебрівський.

За його словами, це стосуватиметься сум вище 200 тисяч гривень при закупівлі матеріалів, обладнання і більше 1,2 млн грн при наданні послуг. Держзакупівлі нижче цієї суми у області  вже проводяться через систему ProZorro.

Він висловив сподівання, що відповідний закон буде прийнятий 14 квітня.

“Минулого року ми зекономили 20% по системі ProZorro від попередньо озвученої проектно-кошторисної документації. І тепер, якщо ми на 7,8 млрд грн зекономимо 20%, то це понад півтора мільярда гривень - неймовірна сума", - заявив Жебрівський.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-